Tre OLED-TV'er i test: Billedkvaliteten er forrygende

Rasmus Elm Rasmussen - Datatid TechLife 24-08-2017 12:09

Der er altid en grund til at købe nyt TV. Du kan lige så godt affinde dig med denne kendsgerning. Lige så snart du har punget ud i dyre domme for et lækkert TV, som du tror, du kan have i mange år, kommer der nye modeller på markedet, som får det til at se oldgammelt og uddateret ud.

Lige nu er det OLED-TV'erne, der skal friste kunderne til at skifte flimmerkassen ud endnu en gang. OLED er som sådan ikke noget nyt. Teknologien har eksisteret i mange år. De skyhøje priser har dog hidtil gjort OLED-TV'er utilgængelige for almindelige forbrugere.

På det seneste er priserne imidlertid faldet fra umenneskeligt høje til blot pænt pebrede. Så nu er OLED faktisk en reel mulighed, hvis du er parat til at investere stort i din hjemmebiograf.

Nye spillere på markedet
Udvalget af OLED-TV'er er vokset betragteligt på det seneste. Mens det indtil for nylig kun var ganske få producenter, der kunne tilbyde OLED, er der kommet flere spillere på markedet.

Læs også: Test: Samsung Q9

Det gælder eksempelvis Sony, som har lanceret deres første OLED-TV. Det hedder A1. Panasonic er også relativ ny på markedet, mens LG må betragtes som en veteran inden for genren. Producenten var den første på markedet med et kommercielt OLED-TV, og har derfor en vis erfaring at bygge på.

 

Læs mere...