Ubuntu chef Mark Shuttleworth hylder konkurrent

edbpriser.dk 10-01-41797 15:23

Microsoft udgav Windows 7 torsdag i sidste uge. I denne uge kommer den populære Linux-distribution Ubuntu i den nye version.

Canonical, firmaet bag Ubuntu, afholdt i går et telefonmøde i forbindelse med udgivelsen. Her overraskede grundlægger og Ubuntu chef Mark Shuttleworth med at rose sin største konkurrent, Microsoft.

Ubuntu chefen sagde, at han var glad for, at Windows 7 endelig er ude. Samtidig kaldte han Microsofts nye operativsystem for storartet.

- Windows 7 er en klar forbedring i forhold til tidligere udgaver. Selv på netbooks er Windows 7 et lovende operativsystem, sagde Shuttleworth, ifølge IDG News.

Alligevel mener han, at Ubuntu vil bide godt fra sig i konkurrencen.

Shuttleworth pegede på tre områder, hvor han argumenterer for Ubuntu og andre alternativer til Windows som et desktop OS har et stort potentiale:

- Microsoft vil fortsætte med at sælge Windows XP til netbook producenter på trods af, at operqativsystemet er otte år gammelt.

- Microsoft håber, at PC-producenterne vil tilbyde den dyrere løsning, Windows 7 Starter Edition, på trods af alvorlige begrænsninger i forhold til den fulde version.

Han fremførte desuden, at Windows "stadig er lukket og relativt dyrt software."

Ubuntu kommer i nye versioner hvert halve år, hvor versionsnummeret efter punktummet afslører frigivelsesmåneden. Den kommende 9.10 "Karmic Koala" udgave viser altså, at den bliver offentliggjort i den tiende måned, dvs. oktober.

Denne artikel blev først bragt på digi.no.