UHD-TV giver mere medrivende oplevelser, viser forsøg

edbpriser.dk 21-04-47910 04:20

Hvis du står og mangler argumenter overfor din bedre halvdel om, hvorfor det er så nødvendigt, at I skifter jeres TV ud med et nyt UHD-TV, så er Samsung nu klar med videnskabelig hjælp.

I et neuropsykologisk studie af 24 personers opfattelse af TV-serier og fodbold på et UHD-TV og et Full HD-TV, er resultatet klart: UHD-TV er 38 procent mere medrivende.

Læs også: LG om fremtidens OLED & første detaljer om 2016-modellerne

Herudover viste forsøget også, at deltagernes visuelle oplevelse var 62 procent højere, når de så fodbold på et UHD-TV fremfor på et Full HD-TV, og at en fjerdedel af deltagerne var mere fokuserede, når de så på et Samsung SUHD TV.

Deltagerne følte sig ligeledes mere opmærksomme og koncentrerede, og faktisk var de 20 procent mere interesserede i indholdet på UHD-TV i forhold til HD-TV.

Videnskaben giver dig argumenterne

Forsøget blev udført på Mindlabs laboratorium, hvor forsøgsdeltagerne blev tilkoblet elektroder, og deres reaktioner blev målt via EEG (ElektroEncephalGram), EDR (Elektrodermal Respons) samt pulsmålere.

Samsung UHD-TV forsøg

I løbet af forsøget så deltagerne på indhold fra streaming-tjenesten Netflix og en fodboldkamp fra en europæisk fodboldliga, i både HD og UHD.

Læs også: Industrien ser HDR-TV som næste store bølge efter 4K-TV

Dermed har du altså videnskabens ord for, at livet bare er bedre med et UHD-TV, og så er det vel en smal sag at overbevise fruen...

Hvis det alligevel mod alle forventninger slår fejl, har Samsung heldigvis indtil flere kreative løsninger på problemet i nedenstående video ;o)