Uheldig taber af hastighedstest mellem iPhone 6s Plus og Samsung Galaxy S7

edbpriser.dk 17-03-2016 14:30

Når man skal teste ydeevnen på en smartphone, bliver der ofte brugt benchmark-programmer, der fyrer op under den - i vore dage - mangekernede processor og måler resultatet.

Det er imidlertid ikke altid en fyldestgørende test, når det kommer til den daglige brug af mobiltelefonen, og Samsung er da også blevet grebet i at snyde, når det kom til benchmark-tests.

Det kan du læse mere om her: Samsungs beskidte tricks afsløret: Sådan gjorde sydkoreanerne

En mere retvisende test kunne godt være den, som YouTube kanalen PhoneBuff laver, hvor de sætter to smartphones op mod hinanden, hvorpå de åbner og lukker en hel stribe applikationer i to omgange, for at se hvilken mobil der klarer det hurtigst.

Det skal bemærkes, at det ikke kan kaldes en videnskabelig test, da der jo er flere variabler involveret, hvor de væsentligste må være menneskelige fejl og apps, der ikke nødvendigvis er kodet lige godt til de forskellige styresystemer.

Men testen giver alt andet lige et godt indtryk af, hvordan de to smartphones klarer dagligdagens opgaver med at åbne mange forskellige apps efter hinanden.

Samsung Galaxy S7 Edge og iPhone 6s Plus

Læs også: iPhone 7 bliver supertynd

I første runde åbner PhoneBuff værten en lang række apps, som bliver lagt i baggrunden med et enkelt tryk på Hjem-knappen, hvorefter den næste app åbnes.

I anden runde gøres fuldstændig det samme, men det er så især her, man får syn for sagen omkring hvilken telefon, der bedst klarer at have mange apps åbne i baggrunden, som hurtigt kan åbnes igen, og hvilken smartphone, der er knap så smart.

Pinligt resultat for Samsung

Både iPhone 6s Plus og Samsung Galaxy S7 Edge har rigeligt med RAM til på papiret at klare opgaven, så resultatet giver nok et bedre billede af den software, der styrer hardwaren, end hvor stærk hardwarens specifikationer er.

Se også: Video viser fordelen ved de 2 GB RAM i iPhone 6s

I hvert fald er det ret uheldigt for Samsung, at deres spritnye og ottekernede Galaxy S7 Edge bliver slået med så mange sekunder af Apples smartphone, der efterhånden har seks måneder på bagen.

Se selv hastighedstesten og det overraskende resultat i videoen herunder.


Via BGR