VAIO vender stærkt tilbage

edbpriser.dk 16-02-2015 11:26

Sony solgte VAIO fra for lidt mere end et år siden, men det betyder ikke, at firmaet lukkede og slukkede. Tværtimod kører VAIO videre i fuldt vigør under nye ejere, og nu lanceres de to første produkter, der fra start til slut er blevet udviklet helt uafhængigt af Sony.

Der er tale om VAIO Z og VAIO Z Canvas, hvor den førstnævnte er deres nye flagskibsmodel. Det er to såkaldte hybrid bærbare computere, der både kan bruges som tablets og almindelige bærbare computere.

Fra standby til tændt på 0,3 sekunder

Flagskibsmodellen VAIO Z kommer i to varianter, hvor den ene er udstyret med en Intel i7-processor, mens den anden får en i5-processor. Det er den eneste forskel på de to, der begge er udført i aluminium carbon og kommer med et 13,3” display.

Læs også: G-Sync på vej til din bærbare

Den installerede SSD er en hurtig en af slagsen, og den gør det ifølge VAIO muligt at komme fra standby til fuldt funktionsdygtig på bare 0,3 sekunder, hvilket også er en del af grunden til, at VAIO med vanlig japansk monsterfascination betegner Z-modellen som en ”monster PC”.


VAIO Z kan laves om til en tablet eller dreje skærmen om på bagsiden til viewing mode.

Computeren kan takket være et hængsel på bagsiden også laves om til en tablet, hvor skærmen foldes ned over tastaturet, mens man også kan dreje skærmen helt over på den anden side i ”viewing mode”, hvis man skal se film eller lignende.

Batterilevetiden på 15,5 timer er bestemt også imponerende set i lyset af de slagkraftige specifikationer, og det er faktisk den VAIO-computer med længst batterilevetid nogensinde.

Endnu et monster

Mens VAIO Z er en ”monster PC”, så er Z Canvas ifølge VAIO en ”monster tablet”, hvilket nok især bunder i display størrelsen på 12,1”. Der følger dog også et aftageligt tastatur med, hvorfor den i stil med Microsofts Surface Pro også kan bruges som en almindelig bærbar computer.


Ligesom Microsofts Surface Pro-serie kommer VAIO Z Canvas med aftageligt tastatur.

Den har også en i7-processor fra Intel, en 256 GB SSD, op til 1 TB hukommelse og en medfølgende pen. Derudover ligger skærmens opløsning på 2560 x 1704, og skærmen er i stand til at dække 95 % af Adobes RGB farvepalet, hvorfor VAIO Z Canvas især egner sig til kreative formål.

Læs også: Raspberry Pi 2 lanceres til helt samme pris som forgængeren

VAIO Z koster omkring 13.000 kroner og kan forudbestilles i Japan i dag, mens der endnu ingen forlydender er om prisen på Canvas-modellen, der først bliver tilgængelig til maj. Det vides endnu ikke, hvornår de to modeller bliver sat til salg uden for Japan.