Verdens første 3D-printede trådløse hovedtelefoner

edbpriser.dk 11-08-2014 11:00

Vi mennesker er heldigvis vidt forskellige, både fysisk og mentalt. Alt andet ville være ualmindeligt kedeligt, men de store fysiske forskelligheder blandt mennesker skaber problemer for mange masseproducerede varer, som for eksempel høretelefoner.

De fleste har før eller siden prøvet et par hovedtelefoner, der enten er alt for små eller store til ens ører. Her er det nemlig ikke muligt at producere en forskellig størrelse, der passer til hver enkelt købers øre, for selv hvis det kan lade sig gøre, ville det være alt for dyrt. Sådan har det i hvert fald været indtil nu.

3D-print gør hele forskellen

Det kickstartede projekt OwnPhones vil nemlig benytte 3D-printere til at fremstille specialfremstillede trådløse hovedtelefoner, der passer perfekt til ørerne på hver enkelt køber. Det kræver bare, at man filmer en video af sit øre og oploader det til deres app, hvorefter de vil 3D-printe ens nye hovedtelefoner.

OwnPhones' app filmer øret
OwnPhones' app filmer øret.

OwnPhones vil endda lade en vælge mellem 10.000 forskellige kombinationer af designs, farver og materialer, så ens hovedtelefoner vil blive fuldstændig unik. Det er en produktionsstrategi, der aldrig ville kunne lade sig gøre uden 3D-printere.

Læs også: Gigantisk 3D-printer bygger 10 huse på en dag

Derudover kan man vælge mellem tre typer, alt efter om man lægger mest vægt på god lyd, om man vil bruge hovedtelefonerne til sport eller som en accessory.

OwnPhones kan laves i alle mulige designs
OwnPhones kan laves i alle mulige designs.

Ikke bare endnu en gimmick

Vi har set flere eksempler på 3D-printede ting, hvis eneste egentlige nyhedsværdi var, at de er lavet af en 3D-printer. Her kan nævnes 3D-printet is og pandekager eller en 3D-printet saxofon. Der er dog en del, der tyder på, at de 3D-printede høretelefoner ikke falder i samme kategori.

Det er først og fremmest de mange smarte funktioner, som OwnPhones lover, der virker overbevisende. Da de passer perfekt til ens ører, er de selvfølgelig gode til at lukke lyde ude, men indbygget digital signal processor kan filtrere udelukkende baggrundslyde som for eksempel trafik.

Høretelefonerne bruger Bluetooth 4.0 til at forbinde til ens smartphone, hvor man med den medfølgende app endda kan indstille høretelefonerne til at lukke en bestemt lyd igennem, for eksempel en vens stemme eller lyden af en alarm.

Alt dette får man til $299, hvilket ikke er langt fra en konkurrent som Beats, hvis in-ear topmodel kan fås til $149, og den er vel at mærke langt fra at være specialfremstillet.

3D-print kommer før eller senere

OwnPhones hovedtelefoner er endnu et eksempel på, hvordan 3D-printere potentielt kan forandre masseproducerede produkter, hvor især den forholdsvist lave pris ser lovende ud.

Om det bliver lige præcis OwnPhones, der kommer til at bringe 3D-printede produkter til et mainstream publikum, er mere usikkert, men en ting er sikkert. Det kommer før eller senere.

Du kan se OwnPhones egen reklamefilm herunder, og du finder deres Kickstarter-kampagne her.