Verdens første buede mobiltelefoner

edbpriser.dk 22-03-45761 12:40

Det er lang tid siden, at Samsung og LG første gang viste deres bøjelige OLED-skærme frem på alverdens messer, men et færdigt produkt, der gjorde brug af den nye teknologi, har ladet vente på sig.

Det skyldes imidlertid slet ikke, at de to selskaber har haft problemer med at inkorporere de bøjelige skærme i en mobiltelefon, men derimod at der med de buede skærme fulgte en hel masse andre udfordringer, skriver Ars Technica.

Bøjede batterier volder problemer

Samtidig med at Samsung og LG har bøjet deres nye mobiltelefoner, Samsung GALAXY Round og LG G Flex, har de stået overfor den udfordring at få plads til alle de komponenter indeni telefonen, som normalt er flade og firkantede og meget sjældent af den bøjelige slags.

Læs også: Google smartwatch kommer snart - Apple iWatch først i 2014

Især batteriet har voldt de to sydkoreanske producenter store problemer, da man åbenbart ikke lige sådan udvikler et bøjet batteri, men nu har både Samsung og LG løst problemet.

Samsung GALAXY Round

Samsung GALAXY Round

Samsung har i GALAXY Round mobilen gjort batteriet smallere og mere aflangt, så det kunne passe i telefonens hylster ved siden af dens bøjning.

Prisen for denne manøvre har været, at batteriet "kun" er på 2.800 mAh mod batteriet på 3.200 mAh i Samsung GALAXY Note 3, der ellers har samme fysiske størrelse som GALAXY Round.

Batteriet i Samsung GALAXY Round burde dog stadig være stort nok til at klare en god dags brug.

Se en unboxing video af Samsung GALAXY Round her under artiklen.

LG G Flex

LG G Flex, Foto: Engadget.com

LG G Flex er buet i hele coverets længde, så LG har ikke kunnet gøre som Samsung, hvilket har tvunget dem til at udvikle flere helt nye måder at sætte et mobilbatteri sammen på.

I deres G Flex mobiltelefon har de således benyttet en nyudviklet teknik, de kalder Stack & Folding, hvor komponenterne i batteriet bliver holdt sammen af en fleksibel membran og dermed gør hele batteriet fleksibelt.

Læs også: Samsung GALAXY S5 kommer tidligt og i metal

Denne teknik har dog den pris, at et fleksibelt batteri ikke har samme kapacitet som et normalt batteri, men LG har i samme moment udviklet et såkaldt Stepped Battery, der gør det muligt at fylde alle de større eller mindre hulrum, der er i en mobiltelefon, op med batteri, så LG kan øge kapaciteten på den måde i stedet.

Samsung GALAXY Round kom først

Samsung sendte deres buede mobiltelefon, GALAXY Round, på markedet i Sydkorea i sidste uge, mens LG G Flex endnu ikke har fået en officiel lanceringsdato fra producentens side.

Tilbage er kun spørgsmålet, om brugerne overhovedet kan se et behov for en buet mobiltelefon, men blære-effekten ved at have en af de første på markedet, er i hvert fald ikke til at tage fejl af.