Verdens mest energibesparende 3,5" harddisk indtager Danmark

edbpriser.dk 12-03-2015 11:51

Western Digital introducerer i dag en ny harddisk til det moderne datacenter, der udmærker sig ved at have verdens laveste strømforbrug.

WD Re+ hedder det nyeste og grønneste medlem af WD's portefølje af harddiske med høj kapacitet.

Yderligere udvides sortimentet med en WD Re harddisk på 6 TB og en WD Se på ligeledes 6 TB, hvilket vil give brugerne et udbud af muligheder tilpasset deres forskellige behov.

Læs også: SSD bliver billigere i 2015

En harddisk med lavt strømforbrug er et kærkomment tiltag for datacentre, da det kan betyde besparelser på millioner af kroner hvert eneste år.

"I et moderne datacenter er valutaerne kroner og watt. Med WD Re+ tilbyder vi vores kunder en energibesparende harddisk i WD Re-klassen, som samtidig er en økonomisk sund investering,” siger Matt Rutledge, senior vice president for lagringsteknologi i WD.

WD Re+ er bygget på en kompakt fem-plade platform, som giver en optimal kombination af lavt strømforbrug, høj kapacitet, 100 procent pålidelighed og overkommelig pris.

Vibrationstolerance og Mean Time To Failure (MTTF) er nøglefunktioner i løsningen. WD Re+ leverer fx 1,2 millioner timer MTTF, en forbedret RAFF-teknologi til at øge vibrationstolerancen og pålideligheden ved konstant intensiv arbejdsbyrde.

WD Re+ er vurderet til at håndtere 550 TB årligt i et intensivt miljø.

Den nye WD Re+ og den kendte WD Re er bygget på samme platform. Det forenkler storskala implementeringer og sikrer den høje pålidelighed og ydeevne, som kunderne kender og forventer af WD’s produkter.

Den nye WD Re+ tilbyder også funktioner som:
Vibrationsbeskyttelse: Ny RAFF-teknologi overvåger drevet og korrigerer lineære og roterende vibrationer i realtid.
Dobbelt aktuator teknologi: To aktuatorer forbedrer nøjagtigheden af læsehovedets position på disken. Den primære aktuator står for den grove positionering ved brug af elektromagnetiske principper, mens den sekundære aktuator bruger piezoelektriske bevægelser til at finjustere placeringen med meget høj nøjagtighed.
StableTrac: Motorakslen er fastgjort i begge ender, så induceret vibration reduceres og pladerne stabiliseres til præcis sporing under læse- og skriveoperationer.
Multi-akse chok sensor: Funktionen registrerer og kompenserer automatisk for stød, så data beskyttes.
Termisk burn-in test: Hvert drev gennemgår en termisk burn-in test for at sikre pålidelig drift.
Dual processor: WD Re+ har dobbelt processorkraft for maksimal ydelse.
3D Active Balance Plus: WD’s unikke dual-plane balancekontrol-teknologi forbedrer drevets ydeevne og pålidelighed. Harddiske, der ikke er korrekt balanceret, kan forårsage kraftige vibrationer og støj i et multi-drevsystem, hvilket reducerer harddiskens levetid og performance.

Læs mere om WD Re+ her 

Tilgængelighed
WD Re+ begynder at lande i butikkerne nu og er dækket af en fem års begrænset garanti.

Læs også: Samsung lancerer transportabel SSD i visitkort-størrelse

WD Re (6TB) og WD Se (6T) vil være tilgængelige i butikkerne fra næste kvartal.