Verdens tyndeste mobil hedder nu Oppo R5

edbpriser.dk 29-10-2014 11:41

For nylig kunne vi fortælle om det europæiske mobilmærke Kazam og deres Tornado 348, som i virkeligheden er en kinesisk mobil fra Gionee, der krævede titlen som verdens tyndeste mobiltelefon med sine blot 5,15 mm.

Den hæder blev dog kort, for nu fortæller Engadget, at ligeledes kinesiske Oppo sender en model ved navn R5 på markedet til december, som blot måler 4,85 mm.

Den ultratynde profil har dog sin pris, idet Oppo R5's kamera buler ud på bagsiden af mobilen, som man kan se på billedet herunder, og der er heller ikke blevet plads til et hovedtelefonstik.

Oppo R5 - verdens tyndeste mobiltelefon på 4,85 mm
Oppo R5 - verdens tyndeste mobiltelefon på 4,85 mm.

Derimod er der ganske velvoksen hardware indeni Oppo R5, som bliver drevet af en Octa-Core 64-bit Snapdragon 615 SoC processor, 2 GB RAM og et 2.000 mAh batteri bag den 5,2 tommer store HD AMOLED skærm.

Designet har - i hvert fald på bagsiden - taget kraftig inspiration fra iPhone 5s.

Læs også: Vildt japansk mobil-koncept

Styresystemet hedder Color OS 2.0 og er baseret på Android 4.4, og det kan styres med forskellige fingerbevægelser, så man for eksempel kan tegne et V på skærmen for at tænde lommelygten eller en cirkel for at starte kameraet.

De to kameraer er i øvrigt på 13 og 5 MP henholdsvis, og den interne hukommelse er på beskedne 16 GB uden mulighed for microSD-kort udvidelse.

Til gengæld har Oppo R5 ligesom Oppo N3 herunder turboopladning af batteriet, som kan oplades mere end 75 procent på bare en halv time i stikkontakten.

Oppo R5 bliver sat til salg for $499, der svarer til en dansk pris uden abonnement på lige omkring 4.000 kroner, når alle afgifter bliver regnet med.

Oppo N3 og Oppo R5
Oppo N3 og Oppo R5.

Oppo N3 har motordrevet kamera og fingeraftrykslæser

Samtidig med Oppo R5 kommer Oppo N3, som er en virkeliggjort drøm for alle selfie-entusaster.

Kameraet i toppen af Oppo N3 er nemlig på 16 MP, og det kan vendes med et enkelt swipe på skærmen, så selfien hurtigt kan tages, når håret bare sidder helt perfekt.

Oppo N3 har motordrevet selfie-kamera
Oppo N3 har motordrevet selfie-kamera.

Oppo N3's kamera er motoriseret, så man lynhurtigt kan vende det lige den vej, man ønsker, og der medfølger endda en Bluetooth fjernbetjening, som man kan styre kameraet med og tage billeder med.

Læs også: Microsofts smartwatch virker også med iPhone og Android mobiler

Det motordrevne kamera i Oppo N3 kan desuden tage flotte panorama billeder, og der er mulighed for at installere plug-ins som "HD Picture", der kan tage detaljerede 64 MP fotos, samt "Slow Shutter", "Beautify", "Professional", "Super Macro" med flere.

Bagpå har Oppo N3 en fingeraftrykslæser, lig den man finder i Apples iPhone, og som fungerer helt fint ifølge Android Authoritys video her under artiklen.

Oppo N3 bagside med fingeraftrykslæseren
Oppo N3 bagside med fingeraftrykslæseren.

I bunden er Oppo N3 udstyret med et såkaldt Skyline Notification LED-lys, som blinker, når der er nye notifikationer på mobilen.

Oppo N3 er ligesom R5 udstyret med styresystemet Color OS 2.0, men skærmen på Oppo N3 er lidt større med 5,5 tommer.

Oppo N3

Processoren er også fra Snapdragon - denne gang en Quad-Core 801 SoC - og der er 2 GB RAM, 32 GB lager, NFC og et stort batteri på 3.000 mAh, der præcis som R5 kan lynoplades.

Læs også: Galaxy Note Edge kommer alligevel til Danmark

Prisen for Oppo N3 er $649, hvilket resulterer i en dansk pris (hvis den finder vej hertil) på cirka 5.000 kroner uden abonnement.