Video demo af Cortana i Windows 10

edbpriser.dk 26-02-47144 04:03

Det er det Windows-dedikerede site WinBeta.org, der har lagt videoen, som du kan se herunder, ud på YouTube.

Her kan du se, hvordan Cortana forbedrer brugeroplevelsen, når man surfer på nettet i Microsofts nye browser, der kommer med Windows 10, og som går under kodenavnet Spartan.

Læs også: Her er de største Windows 10 nyheder

Ved at tilbyde yderligere information direkte i browser-vinduet uden at man behøver at forlade den hjemmeside, man er på, ser Cortana ud til at forbedre brugsoplevelsen i Microsofts nye browser.

Cortana kommer med indholdsrelateret information

I videoen går Zac Bowden fra WinBeta for eksempel ind på en restaurants hjemmeside, og straks hopper et lille Cortana-ikon ivrigt for at supplere med adresse, åbningstider og anmeldelser for spisestedet.

Hvis adressen ikke er en, du kender, kan du markere den med musen, højreklikke og vælge "Spørg Cortana", så kommer hun med oplysninger om det valgte sted.

Det samme kan gøres med et hvilket som helst ord på siden, så hvis der er en ret, man gerne vil vide mere om, kan man også spørge Cortana om dette.

Cortana i Spartan browseren

Altsammen uden at skulle åbne nye sider, fordi Cortana dukker op i et sidepanel, hvor alle hendes fundne oplysninger vises.

Resultater øverst i søgeforslag

Spartan browseren får også en anden smart funktion, hvor den giver resultatet på det, du søger, øverst i søgeforslags-rullegardinet.

I videoen skriver Zac for eksempel "weather" i adresselinjen, og så kommer der en vejrudsigt oven over søgeforslagene for hans specifikke lokation.

Se selv det hele herunder.

Læs også: Første kig på Cortana i Windows 10

Vi har også inkluderet en video, hvor Microsofts udviklere fortæller om udviklingen af den nye browser til Windows 10.