Video: Her er Sonys nye Google-fjernsyn

edbpriser.dk 20-09-42661 21:00

Tilbage i maj annoncerede Sony og Google, at de samarbejder om et nyt TV, der skal kombinere det bedste fra nettet med det bedste fra fladskærmen.

Dengang var der ikke noget billede af vidunderet i aktion, men det er der nu.

For Sony har under IFA-messen i Berlin netop fremvist fjernsynet, som har Googles mobile styresystem gemt bag skærmen.

Det er Android i version 2.2. og dermed den udgave, som er i stand til at vise Flash-indhold, som eksempelvis videoklip fra YouTube.

Fladskærmen kaldes Sony Internet TV og er udstyret med søgegigantens Chrome-browser, og det er muligt at surfe rundt på nettet, mens du i højre hjørne af fladskærmen kan følge med i dit favorit TV-show eller den vigtige fodboldkamp. Altså en picture-in-picture funktion.

Det er desuden muligt at få fladskærmen til at multitaske, og dermed kan du have TV-signal kørende samt flere åbne websider og et billedgalleri.

Google planlægger at gøre motoren i fladskærmen - som kaldes Google TV - til open source, og det betyder, at Sony på længere sigt formentlig ikke bliver den eneste fladskærmsproducent, der kan prale med et Google-fjernsyn.

Men indtil nu er det kun Sony, som er parat til at sende en Google-model på gaden, og den skulle være ude i butikkerne i USA senere på året. I dette videoklip kan du se nogle af fjernsynets funktioner: I denne video kommer vi i bogstaveligste forstand lidt rundt om fjernsynet:

Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk