Vildt japansk mobil-koncept

edbpriser.dk 08-07-46774 17:20

Kyocera Proteus hedder koncept-mobilen herover, som det japanske firma fremviste på CEATEC 2014 messen tidligere på måneden, og det er en spændende sag.

Kyocera er herhjemme bedst kendt for deres printere, men i hjemlandet er de rigtig godt med på ny banebrydende teknologi som flydende solpaneler til brug på havet og et bilrat med taktilt feedback, der kan gøre dig opmærksom på, hvis der er noget på vejen foran dig, eller vække dig hvis du er ved at falde i søvn bag rattet.

Læs også: 5G fra Samsung er 30 gange så hurtigt som 4G

Kyoceras Proteus mobil er unægtelig også noget anderledes, end hvad vi tidligere har set på den front, men det er altså også kun et koncept indtil videre.

Proteus kan foldes og bøjes

Proteus mobilen udmærker sig ved at være en rammeløs mobil, der kan holdes og bruges i udstrakt form ligesom en helt normal smartphone anno 2014, rapporterer Übergizmo.

Men Proteus kan også foldes omkring håndleddet, så den fungerer som et smartarmbånd komplet med indbyggede sensorer til at måle din puls, din hastighed og den slags fitness orienterede informationer.

Og ikke nok med det, Kyocera Proteus kan også bøjes omkring en stang, så den eksempelvis kan bruges som GPS på cykelturen.

Kycera Proteus er altså en temmelig smart tre-i-én enhed, som vi her på redaktionen i hvert fald gerne så sat i produktion.

IGZO eller OLED teknologi

Übergizmo lader ikke til at være bekendt med, hvilken teknologi Kyocera har brugt i deres Proteus mobil, men der er nok enten tale om et IGZO eller OLED display, som tidligere er blevet fremvist i bøjede udgaver.

Sammenfoldelig mobil/tablet fra Kyocera

Kyocera sammenfoldelig mobil/tablet koncept

Kyocera fremviste også den bøjelige mobil/tablet herover, der kan foldes sammen til en mobil eller foldes ud til en tablet komplet med tastatur.

Læs også: Apple lancerer tyndeste iPad nogensinde

Det bliver yderst interessant at følge, hvad fremtiden og Kyocera har at byde på, når det kommer til bøjelige mobiltelefoner, tablets, ure og andet, der kunne tænkes at gøre brug af en bøjelig skærm.