Vind hele "Husker du..." serien om 1960'erne på DVD - AFSLUTTET

edbpriser.dk 10-04-42317 22:20

Velkommen til de bragende, brydende og boblende tressere.

Danmarkshistorien er nu blevet skiveskåret og lagt på DVD i form af "Husker du..." fra 1960’erne. Hvert år bygges op som en medrivende fortælling, der indeholder både alle de store begivenheder fra udlandet og revolutionerne i det danske land.

DVD’erne giver alle danskere mulighed for timevis af tilbageblik. Generationen fra 60’erne kan kigge tilbage på en svunden tid, hvor alting syntes at være lidt bedre, og de historieløse unge kan få et indblik i en kultur, som den moderne danskhed bygger på.

Thomas Houkjær er chef for DR Historie og har været én blandt mange medarbejdere involveret i det store arbejde med at skabe DR-programmerne. Han forklarer, hvad man kan forvente i serien:
- "Husker du..." er en årbog over de enkelte år set gennem DR’s arkiv. Redaktionen har valgt de mest spektakulære, underholdende, musikalske og pinlige klip. Gennem dem får vi genfortalt og opfrisket vores allesammens kollektive erindring.

Mange opfatter 60’erne som et af de vigtigste og mest opbrydende årtier, der i den grad har været med til at præge vores selvforståelse. Derfor indeholder hver af de ti DVD’er et overflødighedshorn af vigtige begivenheder.
 
Fx bliver Berlin-muren bygget i 1960’erne, Martin Luther King holder sin ’I have a dream’-tale, de danske studerende går på barrikaderne og Neil Armstrong tager et stort skridt på Månen.

Langt de fleste mennesker med et sundt antal år på bagen husker, hvor de befandt sig i den 22. november 1963. Denne dag blev John F. Kennedy nemlig myrdet i Dallas, og naturligvis bliver denne tragiske begivenhed også skildret på DVD’en for ’63.

Thomas Houkjær forklarer:
- Hver DVD indeholder interview med hovedpersoner eller øjenvidner til nogle af de mest spektakulære eller tidstypiske øjeblikke. Eksempelvis en ung dansk pige, som sidder på en amerikansk highschool, da John F. Kennedy bliver skudt, eller arrangøren af Danmarks første sex-messe i 1969.

Læs mere om de enkelte DVD'er på huskerdu.dk.

Vi har trukket 2 vindere, som begge har fået tilsendt alle 10 DVD'er om 1960'erne:

Bo Arling fra Vinderup
Karsten Eriksen fra Oksbøl

Stort tillykke til jer begge.

Se alle vores konkurrencer her