Vivaldi vil gerne være din nye browser

edbpriser.dk 28-04-48233 16:26

Google lancerede Chrome browseren i 2008 og introducerede dermed en mere spartansk udseende brugerflade med få værktøjslinjer og menuer, så fokus var koncentreret omkring indholdet på de hjemmesider, man besøgte.

Men nu mener Jon Stephenson von Tetzchner, at tiden er inde til en mere kompliceret browser til superbrugerne.

Læs også: Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne

Jon von Tetzchner var med til at skabe den glimrende Opera browser, og nu har han skabt Vivaldi browseren i et nyt firma, der primært består af tidligere Opera ansatte.

Flere muligheder med Vivaldi

Visionen for Vivaldi er, at den skal forme sig efter brugeren, som på sin side kan indstille alting efter, hvordan han/hun helst vil have det.

Vivaldi fanebladsindstillinger
De mange fanebladsindstillinger i Vivaldi.

Og hvis der er efterspørgsel efter flere funktioner, vil Vivaldi teamet gøre alt, hvad de kan for, at det hurtigt bliver udviklet og implementeret i browseren.

En af de mest fremhævede nyheder i Vivaldi er de mange nye muligheder med faneblade.

Fanebladene kan placeres hvor som helst i browservinduet, du ønsker dem, og de kan sættes sammen i grupper for at give bedre overblik.

Vivaldi browser vindue

Disse grupper af faneblade kan desuden gemmes , så du nemt kan åbne dem igen en anden dag.

Du kan også få et preview af dine åbne faneblade, og hvis du trykker F2, kan du søge blandt dine åbne faneblade samt i bogmærker, browser historie, indstillinger med mere.

Læs også: 25 års jubilæum for verdens første website

Vivaldi har allerede modtaget rosende ord fra anmeldere på blandt andet TechCrunch og Wired, og du kan selv prøve den lige her.