Windows 10 får kreativ og social opdatering

edbpriser.dk 25-05-48792 13:53

"3D for everyone" var den første overskrift, Microsoft brugte til at fortælle om nogle af de nyheder, vi kan vente i Creators Update til Windows 10, der kommer i foråret til næste år.

Med udgangspunkt i det stærkt opgraderede Paint program viste Microsoft, hvordan man kan tegne figurer og ganske let omdanne dem fra 2D til 3D.

Du kan også hente indhold ind fra billeder og genskabe dem i computeren som 3D objekter, eller du kan scanne et objekt fra den virkelige verden med kameraet på din smartphone og straks have det i 3 dimensioner i en digital udgave.

HoloLens og en T-Rex i stuen

Efterfølgende kan du dele og opleve dine 3D scenarier i Microsofts augmented reality brille HoloLens, Edge browseren samt i virtual reality headsets.

Læs også: Microsofts HoloLens kommer tæt på Danmark

Og apropos virtual reality barsler Microsoft også med et VR headset i samarbejde med deres største hardware partnere, der skal konkurrere med Oculus Rift og HTC Vive ved at være billigere og ikke kræve dyr computer til at afvikle den krævende grafik på.

Billigt virtual reality headset til Windows 10

4K gaming og streaming af spil

Næste punkt på dagsordenen var gaming i Windows 10, der snart bliver lettere at streame ud til dine venner og følgere.

Microsoft købte for nylig broadcast tjenesten Beam, som nu er blevet bygget ind i Windows 10.

Med Beam kræver det blot nogle få museklik, og så kan du streame din spil-session til alle i dit feed, og I kan sende beskeder til hinanden live i løbet af sessionen.

Streaming af spil fra Xbox i Windows 10

Det bliver også nemmere at oprette egne turneringer for dig og dine venner og selv definere reglerne.

Her blev det også afsløret, at Xbox One S også bliver beriget med Dolby Atmos i forbindelse med Creators Update, så 4K afspilleren i konsollen også kan afvikle dette nye lydformat.

Del indhold med drag and drop

Microsoft vil også gøre det mere simpelt at dele indhold med venner og familie i Windows 10.

My People på proceslinjen i Windows 10

Med Creators Update vil du få placeret dine nærmeste kontaktpersoner som små ikoner på proceslinjen i bunden af dit Windows 10 skrivebord, og når du har noget indhold, som du gerne vil dele, trækker du det bare ned på vedkommendes ikon, og så kan du sende indholdet via Skype, Mail eller Xbox i første omgang.

En tidlig version af dette vil blive sendt ud i Windows Insiders programmet allerede i denne uge.

Læs også: Windows 10 Redstone 2 opdateringen vil gøre det nemmere at skifte mellem PC, tablet og smartphone

Se hele Microsofts præsentation i nederste video her på siden.