Windows 10 PC på størrelse med en strømforsyning

edbpriser.dk 16-03-47393 14:53

Microsoft er også på Computex messen, der bliver afholdt i disse dage i Taiwan, og her har de fremvist en hel bunke forskellige nye Windows 10 computere fra samarbejdspartnere som Dell, ASUS, HP og Toshiba.

En af de mindste Windows 10 computere må dog være Quanta Compute Plug, der ikke er større end en strømforsyning men alligevel er en komplet Windows 10 computer.

Læs også: Billige Windows 10 computere skal kæmpe mod Chromebooks

Idéen med Quanta Compute Plug er, at den nemt vil kunne forbindes med et TV eller en anden monitor via HDMI og dermed kunne fungere som mediecenter.

Quanta Compute Plug styres med Cortana

Styringen kan foretages med Windows-assistenten, Cortana, og foregå enten med en Bluetooth fjernbetjening eller et headset til at give Cortana instrukser om at afspille Netflix eller HBO for eksempel.

Udover HDMI-udgangen har Quanta Compute Plug også to USB 3.0 porte til ekstra forbindelser, men derudover har Microsoft været sparsomme med oplysningerne.

Techspot regner dog med, at processoren i Quanta Compute Plug snildt kunne blive en af Intels Bay Trail SoC chips, der også er at finde i Intels egen Compute Stick.

Læs også: Intel lancerer PC stick

Pris og tilgængelighed for Quanta Compute Plug blev ikke oplyst fra Microsofts side.