Windows 8 og 8.1 er kun på 10% af verdens computere

edbpriser.dk 27-08-46065 08:33

Windows 8 har seriøse problemer med at slå ordentligt igennem hos PC-brugerne, der stadig holder fast i de ældre versioner af styresystemet.

Således viser en helt ny opgørelse fra Net Applications, at Windows 8 og Windows 8.1 tilsammen kun lige præcis sneg sig op over en markedsandel på 10 procent i december måned.

Læs også: Windows 8.1 opdatering lover forbedringer til muse-brugerne

Dermed nåede Windows 8 at være på markedet i hele 15 måneder, før det rundede de 10 procent, hvilket til sammenligning kun tog Windows 7 seks måneder i sin tid.

Windows 8 og 8.1's markedsandel i december 2013
Windows 8 og 8.1's markedsandel i december 2013. Graf: Statista.

Og julehandlen ser desværre ikke ud til at have hjulpet Microsoft og deres nyeste styresystem, for markedsandelen for Windows 8 og 8.1 steg kun med 0,09 procent i dette års første måned.

Windows XP voksede trods snarlig afvikling

For at føje spot til skade voksede det aldrende Windows XP's markedsandel med - godt nok beskedne - 0,25 procent i december måned fra 28,98 til 29,23 procent, skriver BGR.

Det er naturligvis ikke noget vanvittigt højt tal, men det skal ses i lyset af, at Microsoft har meldt ud, at de stopper med at supportere Windows XP til april i år, og alligevel er der nogen, som vælger det styresystem frem for Windows 8 eller 8.1.

Markedsandele for computer styresystemer december 2013. Kilde: Net Applications
Markedsandele for computer styresystemer december 2013. Kilde: Net Applications.

Og det må alt andet lige også være et problem for Microsoft, at der er tre gange så mange brugere af deres 12 år gamle Windows XP styresystem som af deres splinternye OS.

Fiasko for Windows 8 og 8.1 trods milliarder i marketingbudget

I november kunne vi her på sitet fortælle, at Microsoft angiveligt ville bruge 2 milliarder kroner på at markedsføre Windows 8.1 i julen og 2014, og det var endda oven i de 1,3 milliarder, Microsoft allerede havde smidt efter marketingkampagnen for Windows 8.

Læs også: Microsoft betaler Samsung og Sony milliarder for at lave Windows Phone

Man kan roligt konkludere, at den nys udnævnte Microsoft topchef, Satya Nadella, har en seriøs udfordring foran sig, når det kommer til en af firmaets kronjuveler.