Windows 8.1 er allerede mere udbredt end Windows 8

edbpriser.dk 20-11-46390 23:46

Windows 8 kom på markedet i oktober 2012 til meget blandede anmeldelser og en temmelig kold modtagelse hos de potentielle Windows-brugere.

Det medførte meget store problemer for Microsoft, der havde mere end svært ved at overbevise brugerne om, at de skulle opgradere til Windows 8, også selvom Microsoft fyrede en seriøs reklamekampagne af for styresystemet.

Windows 8.1: 7½ måned og allerede mere populær

I oktober sidste år kom Microsoft så med Windows 8.1, der forbedrede styresystemet på en række af de kritikpunkter, som var blevet fremført af anmeldere og brugere - ikke mindst den manglende Start-knap.

Læs også: 10 argumenter for at opgradere til Windows 8.1

Og allerede i april kom så en større opdatering af Windows 8.1, der blandt andet gjorde det ellers touch-fikserede styresystem mere brugervenligt for mus- og tastatur-brugerne.

Styresystemers markedsandele på stationære computere maj 2014. Kilde: Net Applications
Styresystemers markedsandele på stationære computere maj 2014. Kilde: Net Applications.

De to opdateringer til et mere brugervenligt styresystem ser nu ud til at bære frugt for Microsoft, for i maj måned gik Windows 8.1 forbi Windows 8, og er nu det tredjemest udbredte OS på stationære computere rundt om i verden, skriver CNET.

Windows 7 større end nogensinde

Det er dog stadig Windows 7, der sidder solidt på tronen - og fortsat vokser, da det 5 år gamle styresystem for første gang nogensinde passerede 50 procents udbredelse.

Samtidig fortsætter Windows XP's andel med at falde, og Microsoft har da også stoppet sikkerhedsopdateringerne til systemet, men det næsten 13 år gamle OS befinder sig alligevel på mere end en fjerdedel af alle stationære computere.

Alligevel vejrer maj-tallene morgenluft for Microsoft, der kan se det gamle Windows XP være aftagende, mens det nyeste styresystem, Windows 8.1, ser ud til at have fået lidt af den vind i sejlene, som Windows 8 aldrig rigtig fik.

Der er dog stadig lang vej fra 6,35 procent af markedet til, at brugerne for alvor kan siges at have taget Windows 8.1 til sig, og Windows 9 lurer som bekendt allerede ude i horisonten.

Læs også: Windows 9 klar allerede i april 2015 og bliver måske gratis