Windows 8.1 tablet-PC'erne bliver slankere

edbpriser.dk 16-12-46431 05:20

Intel viste deres 12,5 tommer Llama Mountain tablet frem på Computex messen for nylig, som er kraftig nok til at køre Windows 8.1 Pro og alligevel kun måler 7,2 mm i tykkelse (iPad Air er 7,5 mm), skriver Engadget.

Den tynde tablet med stor råstyrke opnås ved hjælp af Intels nye Broadwell arkitektur, og Llama Mountain har således en 14nm Core M processor i sit indre, der er forholdsvis stærk men holder godt igen på varmeudviklingen.

Læs også: Slut med irriterende kabler: Helt trådløse computere på vej

Derfor er det ikke nødvendigt med blæsere, og Intel har med Llama Mountain vist, at det kan lade sig gøre at bygge en fuldt ud funktionsdygtig Windows 8.1 tablet, der er tynd og tillige kun vejer 667 gram.

Intel Llama Mountain

Tyndere Windows 8.1 tablets i fremtiden

For at få det fulde udbytte af Windows 8.1 med tilhørende Office programmer er det nødvendigt med et tastatur, og derfor er Intel Llama Mountain lidt tykkere i bunden, så den kan sættes i en seperat dock med tastatur.

I bunden af Llama Mountain er der desuden blevet plads til et 3,5 mm hovedtelefonstik og en USB 3.0 port.

Læs også: Asus' nye Transformer Book er supertynd

Batteritiden er på 8 timer på en fuld opladning, så den snildt kan klare en hel arbejdsdag.

Fremtiden ser altså tynd ud (på den gode måde) for alle, som har deres bærbare PC med sig på farten, for med tablets så tynde og lette som Intel Llama Mountain bliver det ingen sag at have sit vigtigste arbejdsredskab med sig overalt.