Windows 9 klar allerede i april 2015 og bliver måske gratis

edbpriser.dk 23-05-2014 13:41

Det er den kinesiske profil FaiKee, som tidligere har været meget præcis i sine forudsigelser, der har lækket et dokument, der viser, hvor langt Microsoft er i udviklingen af den næste generation Windows.

Og udover en mulig lanceringsdato for Windows 9 og Windows Phone 9 er der også interessant nyt om Office 2015 og en ny form for Windows kaldet Windows 365.

Windows 9 og Windows Phone 9 allerede til april

I dokumentet står Windows 9 samt server- og mobil-versioner til at være i udviklingsstadie Alpha med en lanceringsdato i Q2-Q3 2015.

"Q2-Q3" betyder ganske vist andet og tredje kvartal af 2015 og dækker jo over april til september, men tidligere rygter har ifølge Pocket-lint peget på, at Microsoft arbejder intenst på at have Windows 9 versionerne klar til deres Build konference i april.

Læs også: Microsoft annoncerer Surface Pro 3 - kan erstatte din laptop, siger de

Det lyder som et oplagt forum at præsentere store Windows nyheder på, men der er altså et halvt års usikkerhed bygget ind i den dato.

Windows 9

Sitet Myce.com har siden fået fat i det fulde dokument, som FaiKee lækker oplysninger fra, og her har de også fundet omtale af Cortana assistenten, som snart dukker op i Windows Phone 8.1, og det kunne tyde på, at Microsoft har planer om, at Cortana på en eller anden måde også skal indbygges i Windows 9.

Sidst men absolut ikke mindst har FaiKee hørt rygter om, at Microsoft vil gøre Windows 9 gratis for alle, der har købt Windows 8.1, men det skal ifølge ham selv tages med et gran salt, da det vist ikke er en endelig beslutning fra Microsofts side.

Office 2015 er næsten klar

Dokumentet lister Office 2015 til status "TP-CP1", som står for Technical Preview and Consumer Preview 1, hvilket betyder, at Office 2015 er tæt på at være klar.

Det betyder samtidig, at Office 2015 snart kan blive sendt ud til udviklere og udvalgte testere, som kan komme med feedback til den endelige version.

Abonnementsbaseret Windows 365 integreret med skyen?

Noget af det mest interessante i det lækkede dokument er omtalen af Windows 365, der indikerer, at Microsoft arbejder på at tilbyde et abonnementsbaseret Windows-system i stil med Office 365.

Microsofts nye topchef, Satya Nadella, har ved en tidligere lejlighed udtalt, at Microsoft fremover skal fokusere mere på skyen og integrere deres produkter heri, og det kunne Windows 365 være første skridt på vejen til.

Læs også: Windows Phone 8.1 opdatering kommer 24. juni

Hvordan et abonnementsbaseret Windows med stor sky-integration præcist kommer til at fungere, må vi vente lidt med at finde ud af, for ifølge dokumentet befinder det sig stadig i Alpha-stadiet.