Windows Phone 8 mobiler bliver meget billigere

edbpriser.dk 02-12-46130 05:33

Det er chefen for Infosonics, Joseph Ram, som i et interview med PCMag kan kaste lys over Microsofts fremtidsplaner med deres mobile styresystem.

Infosonics producerer billige Android smartphones, der primært bliver solgt i Latinamerika og USA, og Joseph Ram er bekendt med, at Microsoft er i fuld gang med at nedbringe prisen for en Windows Phone 8 mobiltelefon.

Microsoft sænker licens-afgiften med 70%

For det første vil Microsoft sænke afgiften for en licens til Windows Phone 8 med op til 70%, hvilket i sig selv vil bringe prisen for de billigere Windows Phone mobiler endnu længere ned.

Læs også: Her er Microsofts mange Windows-projekter i 2014

På nuværende tidspunkt skal en mobil-producent betale mellem $23-30 til Microsoft for hver smartphone, de sender på markedet, og det er vel at mærke for mobiltelefoner, der ryger på markedet til priser på mellem $100-120 (gang med 8 for at få den danske cirka-pris).

Hvis den pris bliver sænket med 70%, vil det fremover kun koste mellem $7-9, og så burde vi snart se mange flere Windows Phone 8 mobiler til under 1.000 kroner på markedet.

Windows Phone 8 closeup

I december kunne The Verge desuden rapportere, at Microsoft overvejer helt at droppe licens-afgiften og gøre Windows Phone 8 gratis på lige fod med Android, og det vil helt sikkert gøre styresystemet meget mere attraktivt for mobiltelefon-producenterne.

Microsoft arbejder tæt sammen med chip-fabrikanter

For det andet arbejder Microsoft tæt sammen med flere store chip-fabrikanter for at skabe en god grobund for at bringe billigere produkter på markedet, fortæller Ram.

Ifølge Ram er det ikke noget problem for producenter som Infosonics at skabe billige Windows Phone 8 mobiler på lige fod med budgetvenlige Android telefoner, når både processorer og styresystem bliver billigere.

Samtidig betyder opdateringen til Windows Phone 8.1, som Microsoft er i gang med at rulle ud, at opbygningen af Windows Phone styresystemet kommer til at ligne Android så meget, at hardware-producenterne uden problemer vil kunne lægge begge styresystemer på den samme smartphone-model og så sælge den på hver sit marked uden merudgifter til software-tilpasning.

Mange flere producenter laver Windows Phone 8 mobiler

Informationerne fra Joseph Ram kommer kun få dage efter, at Microsoft bekendtgjorde, at de har sikret sig opbakning til Windows Phone 8 fra en lang række nye producenter.

Læs også: Microsoft betaler Samsung og Sony milliarder for at lave Windows Phone

LG, Lenovo og ZTE er blandt de producenter, som fremover vil lave smartphones med Windows Phone 8 installeret, og herudover har Microsoft også lavet aftaler med flere kinesiske og indiske producenter, som vi ikke rigtig kender på vores breddegrader.

De tæller Longcheer og Gionee fra Kina og indiske Karbonn og Xolo.

Selvom Microsoft lige nu kun sidder på omkring 3% af smartphone markedet i verden med Windows Phone 8, kan vi roligt konkludere, at de langtfra er færdige.