Windows Phone haler ind på iPhone - i Europa

edbpriser.dk 04-09-45739 02:23

Microsofts mobile styresystem har kæmpet en lang og sej kamp for at bide sig bare nogenlunde fast hos forbrugerne, og flere analytikere har begravet Windows Phone styresystemet gennem årene.

Læs også: Microsoft: Windows Phone har 15 procent af markedet - i 2018

Microsoft har imidlertid ikke tænkt sig at give op og har - ikke mindst takket være deres enorme pengetank - holdt stand overfor dommedagsprofeterne, selvom selskabets markedsandel på verdensplan nærmest er gået den forkerte vej fra 2009 til i dag.

Smartphone OS Global market share 2009-2013

Kilde: Statista.com

Microsoft vejrer morgenluft for Windows Phone

Nu er der dog et marked, som er begyndt at reagere positivt på Microsofts massive reklame fremstød for Windows Phone styresystemet, og det er såmænd her i Europa.

Eller nærmere bestemt de fem største markeder i Europa, der består af Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien, men mon ikke tendensen også kan spores på de mindre europæiske markeder.

Her i Danmark er den billige Nokia Lumia 520 i hvert fald begyndt at dukke op på listen over de bedst sælgende mobiltelefoner hos landets forhandlere.

Læs også: Anmeldelse af Nokia Lumia 520

platform-share-of-smartphone-sales
You will find more statistics at Statista

Som man kan se på diagrammet herover, er salget af mobiltelefoner med Windows Phone styresystemet stadig langt efter sine to storebrødre, Android og iPhone, på næsten alle de store smartphone markeder i verden.

Men i Europa, hvor iPhone "kun" står for 16,1 procent af de solgte smartphones fra juni til august i 2013, har Microsoft og Windows Phone næsten fordoblet sin andel fra 5 procent sidste år til 9,2 procent i år.

Læs også: Microsofts bøn til HTC: Læg Windows Phone på jeres Android-telefoner

Det er måske ikke ligefrem et revolutionerende fremskridt, men det vil være en kæmpe landvinding, hvis Microsoft kan overgå Apple på et af de store markeder og give dem fornyet håb om, at Windows Phone styresystemet stadig har en lysende fremtid foran sig.