Windows Phone overgår BlackBerry

edbpriser.dk 16-08-2013 15:38

Det er dog ikke, fordi Windows Phone er ved at true hverken Android eller Apples iOS, da markedsandelen er beskedne 3,3%, mens BlackBerry nu må nøjes med 2,7%, rapporterer The Telegraph.

Android er stadig suverænt foran

Android styresystemet sidder fortsat solidt plantet i førersædet med hele 79% af markedet for smartphones i andet kvartal af dette år.

Apple har i samme periode holdt en markedsandel på 14,2%, hvilket jo må siges at være temmelig flot med kun 4 mobiltelefoner på markedet modsat Androids og Windows Phones mange flere modeller.

Læs også: iPhone 5S kommer i champagne farve med 128 GB

Analytikeren, Anshal Gupta, fra Gartner Inc. som har udarbejdet rapporten, peger på, at Microsoft skal fokusere på at få mange flere app-udviklere til at støtte op om Windows Phone, før styresystemet vil appellere til en bredere kundegruppe og på sigt kunne overgå Apple.

Flere smartphones end dumbphones solgt

Rapporten viser også, at salget af smartphones for første gang overstiger antallet af almindelige mobiltelefoner eller såkaldte dumbphones med 225 millioner enheder mod 210 millioner enheder henholdsvis.

Salget af smartphones er da også gået 46,5% frem i forhold til samme kvartal i 2012, og her er det især markederne i Asien, Latinamerika og Østeuropa, der er vokset.

Læs også: Apple begynder at miste grebet om tablet markedet