Xbox åbner op for multiplayer spil på tværs af platforme

edbpriser.dk 17-06-48173 04:06

I et åbent brev fra ID@Xbox chefen, Chris Charla, fortæller han, at det nu er muligt at spille spil på Xbox Live på tværs af platforme.

I første omgang betyder det meget naturligt, at Windows 10 spillere kan deltage i multiplayer spil med Xbox One spillere i Psyonix's meget populære "Rocket League".

Men nyheden følges op af en åben invitation til andre multiplayer netværk om at deltage også.

Se også: Flot video: DirectX 12 til Windows 10

Dermed fortsætter Microsoft sin nye åbne politik under CEO Satya Nadella, der har betydet åbne arme overfor Linux, gjort .NET til open source og sendt Office pakken ud til iOS og Android.

Xbox Live integration med Steam, PS4, Android og Apples iOS?

Så vidt vides er der ikke nogle af de andre store multiplayer systemer, som har taget imod Microsofts invitation, men det er nu muligt for spiludviklerne at indbygge muligheden i nuværende og fremtidige spil.

Det kan betyde, at man engang i fremtiden vil kunne spille et højoktan krigsspil mod spillere på Steam netværket, et strategispil mod spillere med en Android tablet eller iPad og et pusle- eller ordspil mod spillere med en smartphone.

Læs også: De 20 bedste gratis spil til din computer lige nu

Det vil være lidt af en revolution indenfor multiplayer spil, der traditionelt har haft vandtætte skodder imellem platformene, men med muligheden og en stærk spiller som Xbox Live involveret, der har omkring 40 millioner aktive månedlige brugere, kan der blæse helt nye vinde på gaming fronten.

Opdateret 16/3: Sony afholdt et større PlayStation event i går, hvor de blandt andet afslørede pris og lanceringsdato for deres virtual reality headset.

Her benyttede mediet GameSpot sig af lejligheden til at få en udtalelse fra PlayStation-folkene omkring Microsofts invitation.

Svaret er lidt vævende fra Sonys side, da de gjorde opmærksom på, at PlayStation har understøttet spil på tværs af platforme siden 2002 med "Final Fantasy 11" på PlayStation 2 og PC.

Men de fortsatte med at sige, at de med glæde ville tale med alle udgivere og udviklere omkring spil på tværs af platforme, så uden at nævne Xbox direkte har de altså heller ikke afvist invitationen.


Via: AppleInsider