Fra begyndelsen af juni måned lukker EDBPriser og bliver i stedet en del af PriceRunner. Læs mere »

Xbox chef: PC'er overskygger konsoller som aldrig før

edbpriser.dk 30-09-2016 10:18

Der var engang, hvor de nye Xbox og PlayStation konsoller viste vejen frem for PC'erne, som skulle bruge lidt tid på at indhente forspringet, når Microsoft og Sony havde lanceret en ny generation.

Men sådan er det bestemt ikke mere, indrømmer Product Management and Planning for Xbox chef Albert Penello i et interview med The Guardian.

Læs også: Nu kommer MSI's virtual reality rygsæk

Udtalelsen kommer ud af en snak om, hvorvidt næste års Xbox One Scorpio konsol vil være i stand til at afvikle spil i 4K med høj framerate, hvilket Penello ikke kan garantere, selvom det egentlig er, hvad den næste Xbox One konsol skal sælges på.

Ifølge Penello er det nemlig op til spiludviklerne, hvad de vil fokusere på, når de udvikler spil i 4K; nogle vil fokusere på høj framerate, mens andre hellere vil bruge maskinens kræfter på effekter eller opløsning.

4K er fremtiden

Albert Penello er dog sikker på, at 4K er fremtiden for både spil- og TV-markedet, og han undrer sig - ligesom mange andre - over, hvor 4K afspilleren blev af i Sonys PlayStation Pro, der kommer i starten af november.

Albert Penello Xbox chef

Men med hensyn til grafikafvikling på henholdsvis konsoller og PC'er, er Penello ikke i tvivl om, hvem der leder an:

"Du bliver nødt til at kigge på udviklingen af PC spil for at forstå dette. I de sidste fem år har PC gaming oplevet en sand renæssance takket være store investeringer fra Nvidia og AMD i højtydende grafikkort, og det har nået et punkt, hvor PC'erne overskygger konsollerne mere end nogensinde før."

Læs også: Fås ikke kraftigere: Her er de vildeste PC-komponenter på markedet lige nu

Ikke desto mindre lover Penello, at der vil komme spil i 4K på Xbox One Scorpio, men der kan godt gå noget tid, før udviklerne får det fulde udbytte ud af konsollens kræfter, hvilket også har været tilfældet på tidligere generationer af både Xbox og PlayStation konsoller.

Xbox One Scorpio står til at blive lanceret sidst på året i 2017.