Xbox Ones store Windows 10 opdatering kommer den 12. november

edbpriser.dk 10-12-47795 02:16

Windows 10 er som bekendt et bredtfavnende styresystem, der skal fungere på tværs af alle Microsoft-relaterede platforme lige fra PC'en og tabletten over mobiltelefonen og Xbox One til virtual reality brillen HoloLens.

Til PC og tablet er Windows 10 ude og i fuldt sving, mens du må vente til december med at få det nye OS på de eksisterende Windows Phone smartphones, hvis du da ikke snupper en ny Lumia 950 eller 950 XL, som kommer med Windows 10 Mobile installeret.

Læs også: Guide: De bedste TV-skærme til spilkonsollen

Hvornår HoloLens er klar til markedet, vides ikke, men der er godt nyt til alle Xbox One ejere, idet Microsoft har offentliggjort, at de begynder at rulle Windows 10 ud på deres ypperste spillekonsol fra den 12. november.

Nemmere navigering med controlleren

En af de forbedrede features ved Windows 10 på Xbox One er selve navigationen, der er blevet optimeret til en controller fremfor Kinect.

Inviter venner til at spille med uden at forlade spillet på Xbox One med Windows 10
Inviter venner til at spille med uden at forlade spillet på Xbox One med Windows 10.

Med opdateringen behøver du heller ikke at gå ind og ud af spil og applikationer for at kommunikere med vennerne og invitere dem til at spille.

Ligeledes kan du også fremover tjekke notifikationer i siden af skærmen, mens du spiller videre på resten af skærmen.

Bagudkompatibilitet med Xbox 360 spil

En mindst lige så stor nyhed, som Windows 10 opdateringen bringer med sig, er bagudkompatibilitet med spil fra Xbox 360 generationen.

Xbox 360 spil på Xbox One med den nye bagudkompatibilitet
Det bliver nu muligt at spille Xbox 360 spil på Xbox One.

Der er godt nok ikke mange Xbox 360 spil klar endnu, men Microsoft lover, at der kommer hundredevis af spil snart, og at der løbende vil komme flere til.

Se mere om bagudkompatibiliteten i nummer to video herunder.

Cortana dukker op senere

Selv om den digitale assistent Cortana også kigger forbi i den første video herunder, vil hun ikke dukke op i første omgang, når Xbox One bliver opdateret med Windows 10.

Læs også: Acer Predator 8 er en rå gaming tablet

Hun er planlagt til at komme og hjælpe med at tjekke venners status, spil-missioner og så videre, men hendes entre er blevet udskudt til 2016.