Fra begyndelsen af juni måned lukker EDBPriser og bliver i stedet en del af PriceRunner. Læs mere »

Computer

Om computere

I dag dækker ordet computer over en hel del mere end en stationær computer.

Stationær, bærbar eller tablet PC

De stationære computere findes stadigvæk, men især tablet PC'er og bærbare computere er blevet populære i løbet af de seneste år, men stationære computere har stadig den fordel, at man får virkelig meget computerkraft for pengene.

Her på det seneste er mere eller mindre stationære alt-i-en computere med touchskærm begyndt at komme mere frem, som giver den nemme intuitive styring fra tablet PC'erne kombineret med en større skærmstørrelse, mere regnekraft og muligheden for at tilslutte tastatur og mus, hvis der skal arbejdes i længere perioder.

Skal du købe en ny computer, er tilbehør som en computerskærm og computer højttalere også en god idé at kigge nærmere på.

Er du på udkig efter en stationær computer, og skal du fortrinsvis bruge den til at spille spil på, skal du holde øje med, at computeren blandt andet har en god processor, godt grafikkort og meget RAM og HD kapacitet.

Kommer du mere til at bruge din stationære computer til at arbejde og surfe nettet på, er det ovenstående knap så vigtigt.

Her kan en nogenlunde processor og et SSD drev anbefales i stedet. Med et SSD drev mister du en del kapacitet i forhold til et HDD drev, men du får til gengæld en hurtigere computer.

Tilbehør til computeren

Der er desuden en en del computer tilbehør, det kan være en god idé at købe. Computer højttalere er næsten et must, da højttalere til din computer er nødvendige, når du skal bruge god lyd - for eksempel til musik eller spil. En computerskærm er selvfølgelig også nødvendig, da du ikke kommer langt med en computer uden skærm.

Er du på udkig efter en bærbar computer, kan du forbinde din bærbare til en computerskærm og et tastatur for mere behagelig brug af computeren derhjemme. På samme måde kan du bruge computer højttalere til at få bedre lyd.

Harddisken

Det gælder for både bærbare og stationære computere, at spindelhastigheden fortæller, hvor hurtigt harddisken kan hente data. Det mest almindelige er 5400 rpm, men man kan få harddiske med helt op til 10.000 rpm.

Om computeren er udstyret med et SSD eller HDD drev, er også relevant for begge slags computere, da et HDD drev har meget opbevaringsplads, mens et SSD drev er en del hurtigere.

Bærbare computere

Ved køb af en bærbar computer skal du desuden være opmærksom på ting som batterilevetiden og vægt. Det er især vigtigt, hvis du forventer, at skulle transportere den bærbare meget og bruge den ofte uden adgang til stikkontakter.

Omvendt vil en bærbar computer med et stort display være komfortabelt, hvis den fortrinsvis skal bruges i hjemmet, og du ikke har tænkt dig at lægge penge for ekstra computerskærm og tastatur.

En tablet computer kan være en fordel, hvis du mest skal surfe internettet derhjemme på sofaen eller på farten.

Her vil en ekstra computerskærm eller computer højttalere ikke være særlig relevante.