Chromebook - Bedste priser på de nye Chrome OS baebare computere

Chromebook er kommet til Danmark

Chromebook er en lidt anden slags computer, end man er vant til at se. Den kører nemlig ikke på Windows eller iOS, men på Chrome OS, der er et styresystem, som Google har udviklet. Det er markant anderledes end traditionelle styresystemer, hvilket har forskellige konsekvenser. Det er stadig en bærbar computer som man kender den fysisk og den er bygget på samme måde, men det er systemet som er lidt anderledes. Du kan få dem fra flere forskellige brands, f.eks. er de mest populære henholdsvis ACER og ASUS chromebooks.

En Chromebook bruger (næsten) ikke lokal hukommelse På en Chromebook kører næsten alting over internettet. Det betyder, at langt hovedparten af de programmer eller applikationer man bruger, rent faktisk ikke befinder sig på computeren. De befinder sig i stedet på nettet, hvor man også gemmer sit arbejde. Det har den fordel, at der kan installeres tusindvis af gratis og betalte programmer nemt og hurtigt fra Chrome Web Store. De online programmer stiller dog krav om en mere eller mindre konstant internetforbindelse, men der er også en del programmer der kan køres offline, så man ikke er afhængig af en Wi-Fi forbindelse. Når man kun kan gøre begrænset brug af den lokale hukommelse i en Chromebook, så er man selvfølgelig afhængig af online lagerplads. Det er lige præcis hvad Google tilbyder gratis, da man ved køb af en Chromebook får 100 GB gratis plads i deres Google Drive i to år.

Chromebooks bliver ikke langsomme

En af de største fordele ved et køb af en Chromebook er, at de ikke bliver langsomme over tid. De fleste andre computere begynder at blive sløvere efter et år eller to, men det gælder ikke for Chromebooks. De er derimod generelt hurtige, og kan starte på sekunder. Computeren installerer løbende og automatisk opdateringer, der holder hastigheden lynende hurtig. Det er et stort plus for mange, da computere normalt ofte bliver skiftet ud, fordi den er blevet for sløv. Billige priser alle kan være med på Chromebooks er desuden meget billige, blandt andet fordi der ikke er brug for den store hardware til lokal hukommelse. Det er altså en god nyhed til dig med et begrænset budget, da Chromebooks priser bestemt er til at tale med. De fungerer især godt som studie- eller arbejdscomputere, da der her som oftest ikke er brug for det store udbud af hardware. Da Chromebooks vejer meget lidt, er de også perfekte til at transportere med sig rundt.

Find en billig Chromebook med prissammenligning.

Her på EDBpriser.dk kan du sammenligne priserne på alle Chromebooks, så du er sikker på et godt Chromebook køb. Vi viser de bedste Chromebook priser og leveringstider, så du har optimale betingelser for at få din Chromebook så billigt som muligt.

Programmer og software

Man kan faktisk få de fleste programmer til dem, forskellen er egentlig bare at de ikke skal installeres på maskinen, men langt hen af vejen bliver programmerne afviklet via internettet. Ganske som man kender det fra sin telefon. Eksempelvis kan man få office pakken eller google docs, men det meste bliver blot kørt via en browser. 
Så det du skal bruge skal (som på telefoner) installeres via google play - da der er tale om android apps, som kører som en computer.
Hvis man ikke bruger sin bærebare computer til at kører store programmer som photoshop eller lignende, kan disse små maskiner være et glimrende alternativ. De kan med lethed vise videoer i full HD fra diverse online tjenester som Netflix og Youtube.