Hjemmearbejdsplads

Uanset om du har faste hjemmearbejdsdage, eller du pga. corona-virus arbejder hjemmefra i øjeblikket, så er det vigtigt at din arbejdsplads er opdateret.

Der er mange faktorer der spiller ind, når man skal opsætte sin plads i hjemmet, udover naturligvis at det skal være et roligt sted i hjemmet, og man skal sidde godt.
Da det stadig er muligt at bestille hardware online og få leveret til døren, er det en fantastisk chance for at opgradere dig udstyr og gøre hjemmearbejdet til en bedre oplevelse.

Vi har samlet nogle forslag til hvad du f.eks. kan starte med at indkøbe eller måske kan opgradere dit eksisterende udstyr med.
Det er naturligvis en smagssag om man vil have en kæmpe skærm, eller flere skærme. Ligesom det er forskelligt om man vil have ergonomisk tastatur og roller-mouse.

En eller flere skærme

Vi starter med skærmen eller skærmene, afhængigt af din smag. Nogle foretrækker flere skærme (ofte lidt mindre) og andre er til én stor skærm.
Vi har nedenfor samlet de mest populære skærme lige nu. Så er det blot op til dig at vælge om du skal have én eller flere og hvilken prisklasse du vil gå efter.

Hvad er vigtigst

Når du skal vælge skærm er ting som størrelse og opløsning ofte det vigtigste - især hvis det er til arbejde.
Det handler blandt andet om at skærmen skal være behagelig at kigge på i lang tid, uden at du belaster dine øjne. 
Samtidig er det ofte rart at kunne have mange ting på skærmen samtidig, så man kan slippe for at skifte imellem mange vinduer.
Hvis man skal bruge skærmen til at spille på bør man også kigge på opdateringshastigheden og eventuelt muligheden for free-sync, v-sync eller g-sync.

Dockingstation

Når du skal tilslutte f.eks. din arbejdspc eller måske din egen bærbare, så kan en docking-station ofte være det helt rigtige valg.

Ofte giver de mulighed for at tilslutte flere skærme end man kan som standard direkte til computeren og derudover slipper man for at tilslutte alle kablerne hvergang man skal sætte computeren til.

Nedenfor kan du se de mest populære produkter indenfor docking-stationer.
Du bør dog være opmærksom på om den dockingstation du finder kan tilsluttes til den computer du har.

Tastatur / Keyboard

Hvis man skal sidde længe og arbejde hjemmefra er det klart en fordel med et "rigtigt" tastatur.
Det indbyggede på din bærbare er fantastisk til en enkelt dag her og der, men hvis det handler om længere tid skal man tænkte på sine hænder og fingre.

Det er så op til dig om du ønsker et normalt tastatur eller du er mere til de ergonomiske keyboards.

Hvordan arbejder jeg bedst hjemmefra

For nogle kan det være svært at få strukturen på plads til at arbejde hjemmefra.
Der dukker hele tiden huslige pligter op eller man bliver forstyrret af resten af husstanden.

Vi har samlet lidt regler og retningslinier som kan gøre det nemmere for dig at få den rigtige struktur på din dag og dermed få mest fra hånden.

1. Mindset - både du og resten af husstanden skal sørge for at alle er opmærksomme på at du er på arbejde. Derfor ikke nogle forstyrrelse, spørgsmål eller adspredelser.

2. Tidsskema - Sæt tider på dit arbejde. Hvis du f.eks. siger at du arbejder fra 7 til 15, så har alle rene linier - at i dette tidsrum skal de ignorer dig :)

3. Arbejdspladsen - Sæt et område af som arbejdsplads og sørg for at den kun er til arbejde. Du skal sikre dig at du har alt det rigtige udstyr og møbler. Ikke noget med en bærbar på spisebordet i stuen medmindre du ikke har andre muligheder.

4. Sørg for at komme lidt ud og få noget luft - f.eks. en 15 mins gå-tur efter frokost. Man kan nogle gange glemme det lidt når man bare sidder hjemme - men på normale dage er du altså lige lidt ude når du skal til og fra arbejde eksempelvis.

5. Planlæg opgaverne - Start gerne dagen med at planlægge hvilke opgaver du skal nå i dag - og se til at du når dem. 

 

Ansigt til ansigt - uden at være der

Når du arbejder hjemme kan der stadig være møder, både med kunder og med kollegaer.
Skal man have den bedste oplevelse ud af det, og den som er tættest på det fysiske møde så er det vigtigt med et godt webcam.

Klar og tydelig tale og lyd

De fleste bærbare har indbygget både højtalere og mikrofon, men der er ingen tvivl om at kvaliteten er begrænset i de fleste tilfælde.
Så hvis du skal have mange og lange videomøder, er det meget anbefalingsværdigt at anskaffe sig et godt headset - gerne med indbygget mikrofon.