Windows 7 - Find laveste pris hos EDBpriser.dk nu

Windows 7

Windows 7 blev frigivet i 2009 af Microsoft og var afløseren til den meget udskældte Windows vista. Selvom mange bruger bad om at få én samlet version af Windows, valgte Microsoft at 7'eren skulle udkomme i 6 følgende versioner:

  • Windows starter
  • Windows Home Basic
  • Windows Home Premium
  • Windows Professional
  • Windows Enterprise
  • Windows Ultimate

 

Windows 7 Starter

Windows Starter er som navnet angiver den mest skrabede version. Denne version af  7'eren understøtter kun 32-bit og er primært kun til brugere i udviklingslande, der udelukkende skal kunne udføre simple computer opgaver. Windows Starter vil ikke være relevant i danske husstande og er primært designet til pc’er der er meget bagud i forhold til hardware. Herudover vil Windows Starter kun være i stand til at eksekvere tre applikationer på en gang, og dermed vil den ikke være i stand til at dække mange almindelige brugers behov.

Windows 7 Home Basic

Windows Home Basic ligger sig et sted imellem Starter og Home Premium. Windows Home Basic har alle funktionaliteterne fra Starter og en del mere til. Her kan man godt få styresystemet i 64-bit, hvilket giver en del flere muligheder. Windows Home Basic er ikke begrænset til kun at køre tre applikationer. Ligesom Windows Starter vil Windows Home Basic have en tilsvarende brugerflade, der ikke er ligeså lækker som de øvrige versioner.

Windows 7 Home Premium

Windows 7 Home Premium er den version af styresystemet, som kommer til at være i 80% af alle hjem. Den har alle funktionaliteter fra Windows 7 Starter og Home Basic og lidt til. Grundlæggende er forskellen fra Windows 7 Home Basic til Windows 7 Home Premium at der er kommet et markant anderledes brugerinterface, der er mere lækket og en smule mere brugervenligt. For den almindelige bruger vil Windows 7 Home Premium være det rigtige valg.

Windows 7 Professional

Windows Professional har igen alle funktionaliteterne fra den forrige version plus lidt ekstra. Windows Professional har indbygget ekstra netværks og datasikkerhed og er typisk til brugeren der driver virksomheds hjemmefra. Dog mener mange at Windows Home Premium fungerer fint til formålet og at de ekstra funktioner i Windows Professional er overflødige.

Windows 7 Enterprise

Windows Enterprise har nogle flere funktioner til virksomheden end Professional. Sikkerheden er højere og man får heriblandt adgang til BitLocker, DirectAccess, AppLocker og BranchCache, der alle er brugbare programmer til en stor virksomhed. Man kan ikke købe Windows Enterprise til sig selv, det skal ske igennem en licens i virksomheden.

Windows 7 Ultimate

Windows Ultimate inkludere alle funktioner fra de forrige og kan måske blive betegnet som Windows Entreprise bare til forbrugeren. Windows Ultimate er til de få brugere der virkelig har forstand på computere, og går meget op i sikkerhed. Denne version koster en del mere end Home Premium og hvis man ikke ved hvad man skal bruge funktionerne til, så bør man blot holde sig til Home Premium.

Vi udbyder udelukkende Windows Home Premium og Windows Ultimate, i det forskellen på de andre versioner er minimale, udover at det ikke er muligt at sælge Starter og Home Basic for sig selv.